Obec
Moravské Knínice

Změna velikosti písma

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvodní stránka > Aktuality > Pozor na GDPR

Pozor na GDPR



Datum konání:
25.5.2018

Od května 2018 musí všechny státní orgány, orgány územní samosprávy, jiné orgány veřejné moci, jakož i fyzické a právnické osoby zavést závést závaznou normu – nařízení EU – tzv. GDPR (General Data Protection Regulation)

Nařízení GDPR nově reguluje zpracování osobních údajů fyzických osob, konkrétně upravuje ty oblasti, kde se dnes řídíme zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. GDPR zavádí celou řadu nových práv a povinností a také zpřesňuje či zpřísňuje stávající pravidla. Řídit se jím musí všichni správci a zpracovatelé osobních dat (údajů) ze všech odvětví,

GDPR se bude týkat plošně všech firem, které spravují, shromažďují či zpracovávají osobní údaje občanů Evropské unie. V našem prostředí se tak bude jednat o všechny firmy, úřady, školy, spolky, družstva, neziskovky a jednotlivce, kteří zpracovávají osobní údaje svých zaměstnanců, členů, zákazníků nebo dodavatelů.

Správci a zpracovatelé osobních údajů musí především zavést technická, organizační a procesní opatření za účelem prokázání souladu s principy GDPR. Cílem GDPR je totiž chránit digitální práva občanů EU.

Jednoduše řečeno, kdo zpracovává jakékoliv osobní údaje, fotografie, videa svých zaměstnanců nebo členů apod., musí si vypracovat směrnice a v nich pojmenovat, proč a jak toto pořizuje, shromažďuje, zveřejňuje a následně archivuje. Bližší informace najdete na www.uoou.cz                                                                                                              


Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.moravskekninice.cz

Registrujte se zde

propagace MŠ

 

www.geosense.cz/geoportal/moravske-kninice/

 

24. 4. Jiří

Zítra: Marek

INFORMACE O KVALITĚ VODY

http://www.vodarenska.cz/divize-brno-venkov/kvalita-a-cena-vody?rt=1&vasp_found_id=3271&n=Moravsk%C3%A9+Kn%C3%ADnice

Návštěvnost stránek

486017