Drobečková navigace

Úvodní stránka > Aktuality > Výměna kotlů v budově

Výměna kotlů v budově



Datum konání:
26.5.2023
Budova sokolovny je od roku 2000 vytápěna plynem. V tom roce byla naše obec plynofikována a v sokolovně byly instalovány dva plynové kotle, které vytápěly celou budovu. 
Nastala veliká úleva. Konec objednávání a skládání uhlí. Konec shánění kotelníků, kteří by byli ochotni tuto činnost vykonávat. Vždyť někteří chodili do zaměstnání na šestou, a museli proto vstávat ráno ve čtyři hodiny, aby v sokolovně zatopili. 
Od této akce uplynulo přes dvacet let. Kotle začaly být stále více poruchové. Výbor Sokola rozhodl o výměně kotlů a zároveň o oddělení vytápění 1. a 2. nadzemního podlaží v budově.
K oddělení vytápění došlo již v roce 2021. Firma Topení–Instalace instalovala bezvadně v prvním patře nový plynový kotel a ohřívač vody a také nově veškeré rozvody k radiátorům ústředního topení. Větev topení z prvního patra je vedena také ke dvěma místnostem ve východní části budovy sokolovny, kde bylo v zimě nebezpečí zamrznutí vody. Na všechny radiátory byly namontovány termostatické hlavice.
Tato akce se ukázala nakonec moc užitečná, protože do prvního patra sokolovny nastupovala školka a po půl roce mohli být do přízemí nastěhováni ukrajinští uprchlíci. Bez nového kotle a odděleného okruhu by ve všech nyní užívaných místnostech bylo složité udržet příjemnou teplotu.
Na tuto úpravu Sokol vynaložil částku 178.789 korun. Dotace od obce Moravské Knínice činila 176 tisíc korun. Děkujeme!
V loňském roce došlo na výměnu obou původních plynových kotlů. Opět vše zajistila firma Topení–Instalace. Nové kondenzační kotle byly instalovány loni v září. Opět se tato akce ukázala jako prozíravá, neboť od ledna je v sokolovně umístěna jedna třída dětí z mateřské školky a vytápění přísálí, kde je školka umístěna, je tak komfortní.
Akce vyšla na 191.249 Kč. Dotace obce činila 190 tisíc korun. Opět mockrát děkujeme!
 

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů